Angst

Sommige mensen zijn zo bang voor de tandarts dat zij hun gebit helemaal niet laten controleren of behandelen. Is dat bij u het geval, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. Wij vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.

Inmiddels adviseert de GGD dan ook om kinderen vanaf de eerste tand mee te nemen naar de tandarts. Zo leren zij hun tandarts al vroeg kennen en nemen we gewoontes door die gaatjes kunnen voorkomen. Als kinderen wat ouder zijn oefenen we door tanden te polijsten en de tanden met plaqueverklikker te kleuren. Zo zijn kinderen gewend aan onze apparatuur en mocht er dan ooit behandeling nodig zijn vinden kinderen het veel minder spannend. Sterker nog: we maken regelmatig mee dat kinderen na een vulling het leuk vonden. Ze zijn erg trots op hoe goed ze meewerkten en vonden de behandeling, waarin we ze zo veel mogelijk betrekken, erg interessant! En het cadeautje wat ze achteraf mogen uitzoeken helpt natuurlijk ook zeker mee……

 

Onze tandartsen en mondhygiënisten hebben veel affiniteit en ervaring met angstpatiënten, wij zien het niet als een last maar als een mooie uitdaging om iemand op zijn gemak te stellen en achteraf te horen dat de behandeling meeviel.

 

Lees meer over angst voor de tandarts.

Bij extreme angst kunnen wij u doorverwijzen naar een tandarts die gespecialiseerd is in de behandeling van angstige patiënten