Onze praktijk

Je komt onze praktijk binnen via schuifdeuren in een ruime wachtkamer die ook goed toegankelijk is voor mensen met kinderwagens, rollators of rolstoelen.

De wachtkamer hebben we ingericht als een woonkamer met warme kleuren en materialen. Wij wilden er geen klinische en afstandelijke ruimte van maken, maar een plek waar mensen comfortabel kunnen zitten en zich welkom en op hun  gemak voelen. De gezellige verlichting, planten en accessoires maken het een knus geheel! Zeker voor kinderen en patiënten met tandartsangst is het prettig dat de praktijk niet zo kil is.

Er is een kast vol met mooie boeken en tijdschriften om tijdens het wachten nog wat te lezen. Voor kinderen is er een hoek met speelgoed, Donald Ducks en kinderboeken die over de tandarts gaan.

Je kan kiezen of je gaat zitten aan de gezellige eettafel of in de zithoek op de bank of knusse fauteuils. We proberen de wachttijd zo kort mogelijk te houden, maar als mensen nu moeten wachten, of gewoon expres te vroeg komen is het geen straf om hier te zitten!

Vanuit de wachtkamer wordt je door onze medewerkers opgehaald voor behandeling. De behandelkamers zijn afgesloten via semi-transparantie beglazing. Zo hebben de behandelkamers een open uitstraling maar is er ook voldoende privacy. In de behandelkamers staan moderne behandelstoelen en kunnen we voor mensen met nek-en rugklachten ook nog een extra zacht kussen aanbrengen. Zeker bij lange behandelingen is dat fijn! Ook de behandelkamers hebben we geprobeerd zo warm en gezellig mogelijk te maken met rustige kleuren en warme materialen en voor mensen die mee komen staat in iedere behandelkamer een comfortabele fauteuil of bank klaar.

Om de behandelkamer zo rustig

mogelijk te houden is de kamer volledig af te sluiten en hebben we achter de behandelkamer nog een sterilisatieruimte. Deze is met doorgeefkasten verbonden met de behandelkamers en zorgt ervoor dat er niet constant mensen op en neer hoeven te lopen.

Zeker voor mensen die niet tegen te veel prikkels kunnen is dat erg prettig.

Daarnaast hebben we bij de verbouwing van de praktijk een ventilatiesysteem laten aanbrengen die de luchtkwaliteit in alle ruimtes optimaal houdt. Via een WTW systeem wordt schone buitenlucht gefilterd en zo nodig verwarmd en de vuile lucht afgevoerd zodat er geen ziekteverwekkers in de lucht blijven hangen.

Ook doen we ons best om als praktijk energie neutraal te zijn.

Zo hebben we de praktijk tijdens de verbouwing extra geïsoleerd, is de gehele praktijk voorzien van LED verlichting, zijn we van het gas af gegaan, zonnepanelen aangebracht, ventileren we met warmte terugwinning (WTW), koelen en verwamen we met een warmtepomp en hebben de ruimtes zo ingedeeld dat we zo min mogelijk gebruikt hoeven te maken van koelen en verwarmen. In de toekomst hopen we zeker nog meer stappen te zetten in het verduurzamen van de praktijk.

In het najaar hopen we te starten met de tuin naast de praktijk om ook het uitzicht naar buiten nog gezelliger te maken. We willen veel bloeiende planten en bomen planten zodat ook rondom de praktijk bijen, vlinders en andere insecten het hele jaar hier een fijne omgeving hebben en wij kunnen genieten van de veranderingen tijdens de seizoenen!